Ovog ljeta na tržištu niko ne može parirati Italijanima

Troše više od drugih

Ovog ljeta na tržištu niko ne može parirati Italijanima

Edmir Škorić

Italijanski nogomet ponovo se vraća prema vrhu.

Ovog ljeta Italijani ulažu puno novca u pojačanja, pogotovo Juventus, Inter, Milan, Roma, Lazio...

Već su klubovi iz Serije A potrošili 262 miliona eura na pojačanja, a prijelazni rok nije ni počeo. Španci su na pojačanja izdvojili 231 milion.

Englezi su potrošili 188 miliona eura, slijede Nijemci sa 161 milion, te Francuzi sa svega 44 miliona eura potrošenih na dovođenje igrača.

LIGA POTROŠEN NOVAC (MILIONA EURA)
ITALIJA 262
ŠPANIJA 231
ENGLESKA 188
NJEMAČKA 161
FRANCUSKA 44

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, zaboravite na silne angažovane slobodne igrače, posudbe, raznorazne “transfere na italijanski način”. Klubovi koji su žariri i palili devedesetih godina Evropom opet dovode skupocjena pojačanja.

Vidjet ćemo hoće li se prekinuti dominacija Juventusa, te hoće li konačno pehar najboljeg u Evropi otići u ruke nekog od italijanskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.