Pet stvari koje vjerovatno niste znali o Messiju!

Interesantne činjenice vezane za legendarnog Argentinca

Pet stvari koje vjerovatno niste znali o Messiju!

Svaki dan pričate, slušate i čitate o njemu. Vikendom ga obično gledate, ali jeste li sigurni da znate baš sve o ovom fudbaleru? Pročitajte pet zanimljivih stvari iz života i karijere Lea Messija, jednog od dvojice najboljih fudbalera današnjice!

5. Potpisao za Barcelonu zbog vještina sa video klipa

Po mnogima najbolji fudbaler svijeta dospio je u Barcelonu zahvaljujući jednom video klipu. Messijev tadašnji agent ga je snimio uspješno žonglira sa teniskim lopticama i narandžama te poslao video Barceloni. Njegove vještine i klip na kojem je "ispimplao" više od 100 puta, na obostrano zadovoljstvo, nisu prošli nezapaženo. Barcelona ga je ubrzo nakon toga kontaktirala, potpisala i sve ostalo je historija...

4. Svaki gol posvećuje svojoj baki

Messi je u Španiju stigao sa samo 13 godina. Kao dječak je napustio Argentinu ali to ne znači da je zaboravio mjesto odakle je došao i one koji su ga odgojili. Ostao je uvijek vjeran porodici koju stavlja na prvo mjesto i zahvalan joj je što je dospio tu gdje jeste. Veliku ulogu u njegovom odgajanju imala je upravo njegova baka. Njena smrt je potresla Argentinca i, od tada, Messi nakon svakog gola podiže ruke ka nebu. Također, Messi na ramenu ima istetovirano majčino ime u znak zahvalnosti za sav doprinos i brigu koju mu je pružila u njegovom odrastanju.

3. Messi nije mnogo pričljiv, ali se njegova riječ jako cijeni u Barceloni

Messi nije jedan od igrača koji puno pričaju i poznat je kao "asocijalan" momak. Međutim, kada progovori, svaka njegova riječ ima veliku težinu i značaj. Posebno čelnicima Barcelone. U katalonskom timu Messi se mnogo pita, neki će reći i previše, budući da se pri dovođenju i otpuštanju igrača konsultuju sa Argentincem. Nikada se neće dogoditi da u Barcelonu stigne igrač koji ne odgovara Messiju, pa se zbog toga njegova pozicija u Barceloni upoređuje sa pozicijom Kobeja Bryanta u Lakersima.

2. Po Messiju je u španski rječnik dodana nova riječ

Malo ljudi zna da je upravo Leo Messi zaslužan da se jedna nova riječ nađe u španskom rječniku. Riječ "Inmessionante" opisuje savršen način igranja fudbala i najboljeg igrača svih vremena. Messi uživa ogormnu popularnost u cijelom svijetu pa tako i u Španiji, gdje su odlučili otići korak dalje i proširiti svoj rječnik u čast, sada već, legendarnom Argentincu.

1. Messi nema svog menadžera!

Potražite više informacija na temu La Liga:

U vremenu kada djeca širom svijeta od prvih fudbalskih koraka padaju pod palicu agenata, pravo čudo predstavlja podatak da zvijezda poput Messija nema svog menadžera! O Messiju se brinu njegov otac i brat koji su zaduženi za njegovu komunikaciju sa novinarima. Ako uzmemo u obzir da je Messi više puta istakao kako nikada neće napustiti Barcelonu, zapitamo se da li je njemu menadžer uopšte i potreban?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.