Pjanić: Roma bi puno dobila dovođenjem Džeke
Foto: EPA

Bh. reprezentativac za Corriere dello Sport

Pjanić: Roma bi puno dobila dovođenjem Džeke

E. Škorić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić volio bih za svog suigrača u Romi imati Edina Džek.

Roma je u potrazi za napadačima ovog ljeta, a Pjanić zna koga bi volio vidjeti u vrhu napada rimske momčadi. 

"Stalno me Džeko pita kako je igrati u Italiji i uvijek mu govorim kako je super. Ako bi Roma dovela Džeku, bio bi to veliki kapital jer je Edin jedan od najboljih igrača u Evropi", kazao je Pjanić u razgovoru za Corriere dello Sport, dodavši:

"Edin je igrač koji može napraviti razliku. Čak i kada ne postigne gol, za Bosnu je on jako važan igrač. Ali naša snaga leži u kolektivu i ne oslanja se na pojedince".

"Igram potpuno drugačiju ulogu u Romi nego u BiH. Dalje sam od gola, ali to nije važno. Naš trener je odlučio gdje sam najpotrebniji i tu ću igrati", istakao je 24-godišnji Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.