Rudiger najavio mečeve s Bayernom: "Nadam se da će i on igrati"

Stoper Reala

Rudiger najavio mečeve s Bayernom: "Nadam se da će i on igrati"

Edmir Škorić

Bayern se vratio u polufinale Lige prvaka po prvi put nakon što je osvojio tripletu 2020. godine. Sada će se njemački prvak sastati s Real Madridom u još jednom fudbalskom klasiku.

Bayern je u četvrtfinalu bio bolji od Arsenala, dok je Real, gospodar Lige prvaka sa čak 14 titula, izbacio Manchester City nakon velike penal drame na Etihadu. Sada i jedni i drugi žele do finala. U drugom polufinalu sastaju se PSG i Borussia Dortmund. 

Prvi meč Bayern i Real igraju u utorak u Minhenu, a o ovom duelu govorio je stoper Reala Antonio Rudiger, koji se tako vraća u Njemačku.

"Oba tima su sjajna i veoma jaka. Očekuje se težak meč, ali i pravo fudbalsko uživanje. Mislim da niko ne može da odabere favorita. I jedni i drugi su u formi, bit će zanimljivo", rekao je Rudiger.

Za Madriđane i za njega osobno, glavni će fokus biti na okršaje s Harryjem Kaneom, Jamalom Musialom i Leroyem Sanéom. Poželio je trenutno povrijeđenom Sanéu brz oporavak: „Nadam se da će i Leroy 100 posto spreman,“ rekao je Rüdiger: „Želiš igrati protiv najboljih", zaključio je bivši stoper Stuttgarta i Chelseaja.

Oglasi

Rođeni Berlinčanin ne pamti Bayern po najboljem. Dueli s Bavarcima bili su krajnje razočaravajući za Rudigera. Izgubio je dvije utakmice osmine finala sezone 19/20 Lige prvaka, tada još kao član Chelseaja, s 3:0 u 4:1.

„Ovo je drugi put da igram s Bayernom u Ligi prvaka. Prošli put nije dobro ispalo, ali veselim se jer je ovo velika utakmica", poručio je Nijemac.

Bayern i Real zadnji put su se sastali prije šest godina. Evropski klasik između dvije ekipe odigrao se i u polufinalu Lige prvaka. Španci su tada slavili s 2:1 i remijem 2:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern će u mečevima polufinala ove sezone voditi Thomas Tuchel, koji na ljeto napušta njemačku ekipu, a još nije pronađen njegov nasljednik.

Spominjalo se puno različitih trenera, a trenutno je najaktuelnija priča o mogućem dolasku Ralfa Rangnicka, no Fudbalski savez Austrije nema ga namjeru pustiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

coach_Vedo
Nema Bayern što tražiti protiv ovakvog Reala. Možda bude,samo na neke trenutke tvrda utakmica,ali Real to rješava i prolazi bez problema. Lako moguće ovogodišnje finale da bude Real vs. PSG. Konačno.
1 0
user1713710627
Pa sad igraš u Realu a ne za jadni celzi ... Kakav truhljavi bayern tu će igrati samo jedna ekipa Real Madrid
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi