Pjanić vodio Juve do pobjede na Maksimiru
Foto: EPA

Sevilla savladala Lyon na domaćem terenu

Pjanić vodio Juve do pobjede na Maksimiru

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras na Maksimiru ekipu Dinama (4:0) u okviru drugog kola grupe faze Lige prvaka.

Aktuelni prvak Italije večeras je rutinski stigao do prva tri boda u novoj sezoni Lige prvaka. Juve je do prednosti stigao u 24. minuti utakmice kada je mrežu Dinama zatresao bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Samo sedam minuta kasnije Stara dama je udvostručila svoju prednost. Pjanić je maestralno asistirao, a drugi gol za Juventus postigao je Gonzalo Higuain. Nažalost, Pjanić je ostao u svlačionici nakon prvog dijela zbog povrede, te još uvijek se ne zna koliko je ozbiljna njegova povreda.

U drugom poluvremenu Juventus je završio posao na Maksimiru. U 57. minuti utakmice Dybala je postigao spektakluaran gol za 3:0, dok je konačnih 4:0 postavio Dani Alves. Treba dodati da je u 58. minuti šansu dobio i Armin Hodžić koji je ušao umjestu Fernandesa.

Pobjedu u ovoj grupi upisala je i Sevilla koja je na domaćem terenu savladala Lyon sa 1:0. Domaća ekipa do prednosti stigla je u 53. minuti golom Ben Yeddera. Sevilla je mogla i ubjedljivije slaviti, ali je Vietto u finišu utakmice promašio penal.

Nakon dva odigrana kola Juvenuts je prvi sa četiri boda koliko ima i drugoplasirana Sevilla. Na trećem mjestu je Lyon sa tri boda, dok je Dinamo zadnji bez osvojenog boda.

Liga prvaka, grupa H, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo - Juventus 0:4

Sevilla - Lyon 1:0


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi