Prcićev debi iz snova: Dvije asistencije u trijumfu Rennesa

Ligue 1, 2. kolo

Prcićev debi iz snova: Dvije asistencije u trijumfu Rennesa

E. Škorić

Sjajan debi u dresu Rennesa u drugom kolu francuske Ligue 1 imao je bh. nogometaš Sanjin Prcić.

Prcić je propustio prvu utakmicu sezone, no u drugoj je, u pobjedi njegovog Rennesa protiv Eviana (6:2), bio sjajan. 

Mladi bh. reprezentativac, koji se može nadati i pozivu selektora Safeta Sušića, upisao je dvije asistencije za Mexera u finišu prvog dijela. Osim dva gola Mexera, dva je postigao i Toivone, kao i N’Tep, a dva gola za goste postigao je Wass u 35. i 82. minuti.

Prić je u timu domaćih igrao do 60. minute, kada ga je zamijenio Doucoure. Akpa Akpro i Ben Yedder su strijelci za Toulouse, koji je s 2:1 savladao Lyon. Bila je to prva pobjeda Toulousea i prvi poraz Lyona, kome je Lacazette u 76. minuti donio utješni pogodak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U duelima Lensa i Guingampa slavio je gost s 1:0, golom u 94. minuti, dok u duelu Lorienta i Nice nije bilo golova, a meč Metza i Nantesa završen je rezultatom 1:1.

Ligue 1, 2. kolo:
Lens - Guingamp 0:1 (Douniama 91)
Lorient - Nice 0:0
Metz - Nantes 1:1 (N’Gbakoto 12 - penal/ Veretout 3)
Rennes - Evian 6:2 (Toivonen 7, 56, Mexer 40, 43, N’Tep 76, 87/ Wass 35, 82)
Toulouse - Lyon 2:1 (Akpa Akpro 10, Ben Yedder 45/ Lacazette 76 )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.