Prcićev Sochaux sve više tone, Rennes razbio Toulouse

Ligue 1, 11. kolo

Prcićev Sochaux sve više tone, Rennes razbio Toulouse

E. Škorić

Pet susreta 11. kola francuske Ligue 1 odigrano je u subotu navečer, a nijedan favorit nije nastupao.

Lille je još sinoć odigrao svoju utakmicu, Marseille je nešto ranije izgubio od Reimsa, dok PSG, Lyon, Monaco... igraju u nedjelju.

Šestoplasirana Nica mogla je pobjedom u Bastiji izbiti na četvrtu poziciju, no... Squilaci je u 36. minuti zabio za slavlje Bastije, koja sada ima 15 bodova i nalazi se na sredini tabele.

Ajaccio je mogao do važne pobjede u Guingampu, no domaćin je napravio preokret u završnici. Andre je u 41. minuti bio strijelac za vodstvo gostiju, da bi Beauvue u 86. izjednačio na 1:1, a Diallo u nadoknadi donio pobjedu domaćinu. U duelu Valenciennesa i Eviana, derbiju začelja, slavili su gosti i to golom Sougoua u 83. minuti. 

Lorient je pogocima Aboubakara i Jouffrea s 2:1 savladao Sochaux i izašao iz opasne zone, dok je Sochaux ostao na dnu sa svega šest bodova i sa samo jednom pobjedom nakon 11 kola. Mladi bh. reprezentativac Sanjin Prcić ušao je u igru u 84. minuti. Bakambu je u nadoknadi smanjio na 2:1.

Derbi utakmicu večerašnjeg programa 11. kola Ligue 1 odigrali su Toulouse i Rennes. Gosti su bili daleko bolji i na kraju zasluženo, rezultatom 5:0, došli do pobjede.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Alessandrini, Bakayoko i Kadir su pogađali u prvom, a Oliveira u drugom dijelu. Rennes ima 16 bodova i probio se na sedmo mjesto, dok je Toulouse 11. sa bodom manje. 

Ligue 1, 11. kolo:
Bastia - Nice 1:0 (Squilaci 36)
Guingamp - Ajaccio 2:1 (Beauvue 86, Diallo 91/ Andre 41)
Lorient - Sochaux 2:1 (Aboubakar 17, Jouffre 55, Bakambu 93)
Toulouse - Rennes 0:5 (Alessandrini 25, Bakayoko 34, Kadir 45, Oliveira 64, 83)
Valenciennes - Evian 0:1 (Sougou 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.