"Priče o Ibrahimovićevom koljenu su izmišljotine"
Foto: EPA

Doktor demantovao navode medija

"Priče o Ibrahimovićevom koljenu su izmišljotine"

E. Čaušević

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović nakon operacije koljena oporavlja se na Floridi, a na teren će se vratiti tek početkom 2018. godine.

Ibrahimović je doživio tešku povredu koljena na meču četvrtfinala Evropske lige protiv Anderlechta zbog čega je morao otputovati u Sjedinjene Američke Države na operaciju. Protekle sedmice operacija je prošla u najboljem redu, a u medijima se pojavila vijest da su doktori u Pittsburghu šokirani jačinom kostiju švedskog napadača.

Njegov agent Mino Raiola izjavio je da će se Ibrahimović vratiti u Pittsburgh kako bi doktori istraživali njegove kosti u koljenu jer nikada prije nisu vidjeli ništa slično. Međutim, jedan od doktora koji je radio operaciju, Volker Mushal, demantovao je ove navode.

"To je bila rutinska operacija i nije bilo komplikacija. Zlatan ima veoma dobru strukturu kostiju i njegovo koljeno je u dobrom stanju. Ipak, pretjerivanje je reći da će ono biti predmet nekog istraživanja, to su izmišljotine. Što se njega tiče još uvijek ne možemo reći kada bi se mogao vratiti na teren i koliko će njegov oporavak trajati", rekao je Musahl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi