Remi Braunschweiga, Vrančić na klupi

Osmo kolo 2.Bundeslige

Remi Braunschweiga, Vrančić na klupi

Danas su odigrane tri utakmice osmog kola 2.Bundeslige. U vjerovatno najzanimljivijem duelu dana, Kaiserslautern je dočekao vodeći Braunschweig našeg Damira Vrančića te je osvojio jedan bod. Naš internacionalac je susret odgledao sa klupe.

Domaći su utakmicu počeli jako dobro te su poveli u 25. minuti golom Dicka. Sa 1:0 se otišlo na odmor. U nastavku susreta, igralo se dobro na obje strane, a dobru igru su u gol uspjeli pretvoriti gosti. Ademi je u 75. minuti poravnao na konačnih 1:1. Treba još istaknuti da je kod domaćih Riedel u 90. minuti susreta dobio crveni karton.

 

Ekipa Bochuma je danas na svom terenu remizirala sa Ingolstadtom, a gosti su bili jako blizu osvajanju sva tri boda. Ingolstadt je poveo već u devetoj minuti golom Caiubyja, a domaći nisu uspjevali da poravnaju sve do pet minuta prije kraja utakmice. U 85. minuti Brugmann je pogodio za 1:1 i podjelu bodova ova dva tima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Dynamo is Drezdena za koji nastupa naš Muhamed Subašić je sa 3:1 savladao Aue te je upisao vrijedna tri boda pred nastavak sezone. Subašić je susret proveo na klupi. Golovima u 24. i 28. minuti Bregerie je doveo domaće u prednost od 2:0 i tada se već vidjelo da ekipa iz Drezdena osvaja sva tri boda u današnjem susretu. Od 61. minuti gosti su igrali sa deset igrača, a isključenje je zaradio Schlitte. Gosti su ipak nakon toga uspjeli da smanje na 2:1 golom Sylvestra u 83. minuti. Ipak, Janicke je u 89. minuti povisio na konačnih 3:1 te nova tri boda svoje ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.