Rennes otežao situaciju Saint-Etienneu

Ligue 1

Rennes otežao situaciju Saint-Etienneu

E. Škorić

Prvu utakmicu 34. kola francuske Ligue 1 odigrali su večeras Saint-Etienne i Rennes. Neatraktivni duel završen je podjelom bodova i bez pogodaka.  

Ovaj remi nikako ne zadovoljava domaće. Oni su imali priliku da pobjedom se primaknu Lilleu i da i dalje vjeruju u treće mjesto i plasman u Ligu prvaka, a ovako im je upitno i trenutno, četvrto mjesto, koje vodi u Evropsku ligu.

Naime, Saint-Etienneu je Lyon na tri boda, a uz to Lavovi imaju utakmicu manje (ovog vikenda igraju finale Liga kupa protiv PSG-a). 

Ovo je za Saint-Etienne bila deseta uzastopna domaća utakmica bez poraza, ali i prva u kojoj ove sezone nisu uspjeli da zabiju gol pred svojim navijačima.

Ligue 1, 34. kolo:
St. Etienne - Rennes 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.