Roberto Mancini novi menadžer Leicestera?

Mijenja Ranierija?

Roberto Mancini novi menadžer Leicestera?

Midhat Šljivak

Claudio Ranieri jučer je dobio otkaz u ekipi Leicestera, a njegovo mjesto na menadžerskoj poziciji mogao bi zauzeti Roberto Mancini.

Kako navodi Sky Sports, rukovodstvo aktuelnog prvaka Engleske počelo je pregovore s 52-godišnjim stručnjakom, te će vjerovatno on postati novi menadžer Lisica.

Ranieri je dobio otkaz zbog loših igara tima ove sezone. Prije samo devet mjeseci je slavio titulu prvaka s Leicesterom, a danas je čovjek bez posla. Ekipu će u meču Premiershipa protiv Liverpoola u narednom kolu predvoditi pomoćni trener Craig Shakespeare, a dogovor do ponedjeljka s Mancinijem bi trebao biti postignut.

Mancini je kao igrač proveo 2001. godine nekoliko mjeseci u Leicesteru, te će mu ovo biti povratak u ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijan je dobro poznat u Engleskoj jer je 2012. godine vodio Manchester City do titule prvaka, a posljednji posao je imao u Interu, gdje je prije nekoliko mjeseci dobio otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti