Roma neće napraviti grešku sa Strootmanom kao s Pjanićem?
Foto: EPA

Holanđanin na meti Juventusa

Roma neće napraviti grešku sa Strootmanom kao s Pjanićem?

Endin Čaušević

Italijanski mediji objavili su danas da je Juventus ponovo odlučio da svoje novo pojačanje potraži u redovima Rome.

Aktuelni prvak Italije prošlog ljeta iz Rome je doveo Miralema Pjanića kada su aktivirali otkupnu klauzulu, što se pokazao kao dobar potez uprave ovog kluba. Mediji na Apeninima danas su objavili da je Juve ponovo zainteresovan za igrača Rome, a na meti Stare dame ovaj put nalazi se Kevin Strootman.

Juve se ovog ljeta povezivao s nekoliko vezni igrača, a na meti ovog kluba bili su Blaise Matuidi, Steven N'Zonzi i Emre Can, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Stara dama očito želi dovesti veznjaka, a Strootman bi sigurno bio odlično rješenje na sredini terena.

Međutim, teško je da će Roma napraviti istu grešku kao prošlog ljeta kada je Pjanić napustio klub. Strootmanova otkupna klauzula iznosi 45 miliona eura, no Juve je spreman da plati 20 miliona manje. Ipak, jasno je da Roma neće prihvatiti ponudu ljutog rivala i jedina opcija jeste da aktiviraju njegovu klauzulu, te se pokušaju dogovoriti direktno s igračem.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi