Sead Kolašinac i saigrači kažnjeni s milion eura

Zbog Bundeslige ostali bez premija za Lige šampiona

Sead Kolašinac i saigrači kažnjeni s milion eura

Fudbaleri Schalkea u posljednje vrijeme pruža slabe partije, a klub našeg reprezentativca Seada Kolašinca je već šest utakmica bez pobjede.

Kriza u redovima popularnih Rudara stigla je u najgore moguće vrijeme, u finišu sezone kada se tim iz Gelzenkirhenabori(o) za plasman na mjesta koja naredne sezone u Ligu šampiona. Ipak, četiri remija i dva poraza u posljednjih šest bundesligaških nastupa Schalke su udaljila o četvrte pozicije, odnosno su plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje učinile nemogućim.

Prima pisanju WAZ-a sportski direktor Schalkea Horst Heldt je fudbalerima Schalkea uskratio premije za plasman u osminu finala ovosezonskog izdanja Lige šampiona, gdje su Kolašinac i saigrači eliminisani od strane aktuelnog prvakaEvrope Real Madrida, iako im je malo nedostajalo da pirovu pobjedu u revanšu na Bernabeu pretvore u veliku senzaciju.

Njemački mediji navodi kako su oduzete premije za plasman među šesnaest najboljih timova Evrope kazna s lošepartije i nastupe u Bundesligi u kojoj je Schalke izgubio šanse da i naredne sezone igra među evropskom elitom. Ako je vjerovati pisanju WAZ-a fudbaleri Schalkea su ostali bez ukupno jednog miliona eura premija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Četiri kola prije kraja Bundeslige Schalke se nalazi na petom mjestu s 42 osvojena boda i 13 bodova zaostatka za trenutno četvrtoplasiranim Bayer Leverkusenom. Ni maksmalnih 12 bodova, koliko je u igri do kraja tako Schalkeu ne bi osigurala plasman na mjesto koje vodi u Ligu šampiona. 

Schalke je izgubio mjesto u Ligi šampiona, ali mu u borbi za Europa ligu za vratom pušu Augsburg (42 boda), Hoffenheim (40), te Borussia Dortmund (39) i Werder (39).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.