Srbija već slavi: Austrijanci u totalnom rasulu
Foto: EPA

Problemi između Saveza i igrača

Srbija već slavi: Austrijanci u totalnom rasulu

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra u Austriji igra odlučujući meč za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Eventualnom pobjedom, ali i jednim bodom uz kiks Velsa, Srbija će ostvariti plasman u Rusiju.

Austrijanci u veoma lošoj atmosferi dočekuju Srbiju. Fudbaleri su se pobunili protiv čelnika Saveza i to zbog najavljenog odlaska selektora Marcela Kollera.

Savez je nakon neuspjeha u kvalifikacijama odlučio da Kolleru uruči otkaz. On će odraditi preostala dva meča, a igrači su o otkazu saznali iz medija.

To im se nije dopalo. Veliki broj fudbalera se pobunio protiv odluke Saveza i oni žele da se odluka o otkazu promijeni.

"Komunikacija između Saveza i igračanije dobra i to nam otežava situaciju. Sve smo rekli predsjedniku Saveza. Ne želimo smjenu selektora", rekao je kapiten reprezentacije Austrije Julian Baumgartlinger.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Njemu su se u kritikama Saveza pridružili još i Marko Arnautović i Mark Janko, pa je situacija u reprezentaciji trenutno jako loša.

Srbija će sasvim sigurno znati da iskoristi ovo rasulo među Austrijancima i kako stvari stoje komšije ćemo gledati narednog ljeta u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije