Šta se dešava: Premiership napušta još jedan sudija?

Oliver ima ponudu iz MLS-a

Šta se dešava: Premiership napušta još jedan sudija?

E. Čaušević

Engleska sportska javnost još uvijek se nalazi u šoku jer je jedan od najboljih sudija na svijetu, Mark Clattenburg, odlučio da više neće suditi mečeve Premiershipa.

Clattenburg je prije nekoliko danas saopštio da napušta Englesku i da će svoju karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Glavni razlog jeste što FA nije pristao da poveća plate sudijama u Engleskoj, a Clattenburg će sada godišnje zarađivati pola miliona funti što je duplo više.

Ipak, čini se da on neće biti jedini sudija koji će napustiti Englesku. Naime, pojavila se informacija da bi Premiership mogao ostati bez još jednog sudije jer Michael Oliver razmišlja da krene stopama svog kolege.

Kako prenose engleski mediji Oliver je dobio primamljivu ponudu iz američkog MLS-a i ozbiljno razmišlja o tome da na kraju sezone napusti Premiership. Nekadašnji engleski sudija Howard Webb trebao bi postati šef sudijske komisije u Americi što bi dodatno olakšalo Oliveru odlazak iz Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti