Štilić odbio ugovor, odlazak definitivan

Gladbach za sada najizglednija opcija

Štilić odbio ugovor, odlazak definitivan

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić neće potpisati novi ugovor sa Lechom iz Poznana, a karijeru će na ljeto najvjerovatnije nastaviti u Borussiji iz Moenchengladbacha.

Menadžer našeg reprezentativca i službeno je obavijestio čelnike Lecha da Štilić ne namjerava produžiti ugovor sa poljskim klubom, te će Štilić napustiti Lech po isteku ugovora na ljeto. Jedina druga solucija jeste da neki od ruskih klubova pošalje ponudu za nekadašnjeg fudbalera Željezničara, s obzirom da prelazni rok u Rusiji traje duže nego u ostatku Evrope.

Međutim, najizglednija je opcija da će Štilić karijeru nastaviti u Bundesligi, tačnije u Borussiji iz Moenchengladbacha, čiji trener Lucian Favre odavno prati ovog fudbalera.

Štilić je ljetos bio veoma blizu odlaska u Gladbach, ali Borussija je tada bila u prilično teškoj finansijskoj situaciji, pa nije mogla priuštiti transfer. Sada je situacija znatno drugačija. Gladbach je inkasirao 17,5 miliona eura od prodaje Marca Reusa u Dortmund na kraju ove sezone, a više je nego izgledno da će Borussija naredne sezone igrati jedno od evropskih takmičenja.

Osim toga, Štilić će na kraju sezone postati slobodan igrač, što znači da može napustiti Lech bez ikakve odštete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti