Šunjić: Ponosan sam i sretan što sam dio reprezentacije

Defanzivac Zorye iza sebe ima odličnu jesen

Šunjić: Ponosan sam i sretan što sam dio reprezentacije

Toni Šunjić jedan je od 23 sretnika čije će ime ostati zlatnim slovima upisano u historiju bh. fudbala.

Ovaj Mostarac koji sa uspjehom brani boje ukrajinskog premijerligaša Zoryje već godinu ipo dio je reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je u oktobru po prvi put ostvarila plasman na jedno veliko takmičenje.

"Teško je riječima opisati sve ono što smo doživjeli te večeri u Kaunasu, odnosno nešto kasnije u Sarajevu. Ponosan sam i sretan što sam dio ove reprezentacije, i naravno zahvalan selektoru Sušiću," kaže Šunjić koji već desetak dana boravi u rodnom Mostaru.

Jesen u Ukrajini bila je izuzetno uspješno za Šunjića. Zorya je nakon osamnaest kola šestoplasirani tim na tabeli Premier lige. Šunjić je tokom jeseni odigrao petnaest utakmica i jedan je od najbolje ocijenjenih igrača u timu iz Luganjska.

"Prezadovoljan sam svojim igrama, ali i igrama kompletnog tima. Prošlu sezonu smo završili na desetom mjestu, a u ovoj smo ostvarili napredak u igri i pomak na tabeli. Cilj nam je do kraja se zadržati pri vrhu, te ukoliko se ukaže prilika izboriti nastup u Evropi u narednoj sezoni."

Šunjić je ljetos na stolu imao ponudu Dnipra, ali se dva kluba nisu uspjela dogovoriti, pa je posao na kraju propao. Interes vodećih klubova i dalje postoji, ali do ljeta teško da će napustiti Zoryju.

"Uvijek se javljaju menadžeri, raspituju se, ali sve ostane samo na tome. Konkretno za sad ništa nema i gotovo sigurno do ljeta neće ići. Nedavno sam produžio ugovor na Zoryjom na još dvije godine. Ponuda Dnipra je bila konkretna, ali se klubovi nisu uspjeli dogovoriti oko obeštećenja," dodao je Šunjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.