Teška povreda Saida Husejinovića

Šest mjeseci pauze

Teška povreda Saida Husejinovića

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački fudbaler Said Husejinović doživio je tešku povredu u susretu protiv Splita, a igrač Dinama će pauzirati šest mjeseci.

Husejinović je napustio susret sa Splitom nakon 15 minuta igre, a današnjim pregledom je utvrđeno da je riječ o rupturi prednjeg križnog ligamenta desnog koljena.

"Na magnetskoj smo vidjeli da je riječ o rupturi prednjeg križnog ligamenta desnog koljena i mora na operaciju. Operirat će ga najveći stručnjak za tu vrstu ozljeda dr. Saša Janković. Oporavak? Kod takvih ozljeda to je obično šest mjeseci", rekao je klupski liječnik Ivica Smodek.

Husejinović će tako propustiti veći dio ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.