U Rijeci nisu pretjerano nezadovoljni ispadanjem

Bradarić ponosan nakon meča

U Rijeci nisu pretjerano nezadovoljni ispadanjem

Jedini hrvatski predstavnik u Ligi prvaka, Rijeka, nije se uspio plasirati u grupnu fazu ovog takmičenja.

Iako su odigrali veoma dobro prethodna pretkola, za Rijeku je takmičenje završeno u play offu porazom od slavnog Olympiakosa. Grčka ekipa je slavila u oba meča. U prvom je bilo 2:1 u Atini, dok su i večeras bili bolji i to rezultatom 1:0, a strijelac pogotka bio je Marko Marin.

Vezni fudbaler tima sa Kantride Filip Bradarić nije bio mnogo nezadovoljan ispadanjem te je poručio da su on i saigrači odigrali mušku utakmicu.

"Odigrali smo mušku utakmicu. Bili smo u prvih 20 minuta puno bolja ekipa. Da smo u tom dijelu igre postigli pogodak, ko zna šta bi dalje bilo?", upitao se Bradarić, pa dodao:

"Čestitam svima, dali smo i zadnji atom snage. Moramo biti ponosni na ono što smo pokazali u Evropi do sada. Dobro smo prezentirali Hrvatsku. Glavu gore, idemo dalje. Vjerujem da ćemo ovako nastaviti i u Evropa ligi. Siguran sam da ćemo u tom natjecanju biti konkurentni svima", zaključio je 25-godišnji vezista.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, iako se nisu domogli grupne faze Lige prvaka, fudbaleri Rijeke igrat će na jesen grupnu fazu Evropa lige i imat će priliku da prezime u Evropi. Rijeka je u prethodnim fazama takmičenja u pretkolima Lige prvaka izbacila ekipe TNS (Vels) te ekipu Salzburga iz Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi