UEFA-in odabir: Ronaldinho, Zidane i Zlatan na klupi!

Najbolji tim u posljednjih 15 godina

UEFA-in odabir: Ronaldinho, Zidane i Zlatan na klupi!

Teme:

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) izabrala je najbolji tim Lige prvaka  u posljednjih 15 godina, a u izbor su ušli igrači koji su najčešće bili nagrađivani i prethodnih godina. 

Početnih jedanaest, ali i klupu za rezervne igrače, čine same legende evropskog i svjetskog fudbala, a mnogo je fantastičnih igrača koji nisu uspjeli da zauzmu svoje mjesto u 18 odabranih.

Na golu UEFA-inog idealnog tima bio bi legendarni čuvar mreže Reala, a sada Porta Iker Casillas. Odbranu bi činili Sergio Ramos, Carles Puyol, Alessandro Nesta i Philip Lahm. Vezni red djeluje 'najspornije' obzirom da u njemu nema igrača kao što je Zinedine Zidane, a njegovo mjesto je zauzeo Liverpoolov legendarni veznjak Steven Gerrard. Uz njega vezni red čine Xavi i Iniesta. Napad ovog tima predvode Leo Messi, Henry i Cristiano Ronaldo.

UEFA je bila toliko hrabra pa je na klupi ovog tima ostavila skoro pa najveća imena u historiji svjetskog fudbala. Tamo su stavljeni legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon, nekada najbolji igrač Evrope Pavel Nedved, dugogodišnji kapiten Chelsea John Terry, najbolji igrač svijeta iz 2007. godine Ricardo Kaka, a šlag na tortu je trojac Ronaldinho-Zidane i Ibrahimović, iako, ruku na srce, ovaj posljednji nikada nije osvojio Ligu prvaka, kao ni Nedved ni Buffon.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mnogo je spornih odluka u ovom UEFA-inom timu. Najviše u oči 'bode' to što je Lahm na lijevom beku, a legendarnog Roberta Carlosa nema ni na klupi, Gerrard je u početnih 11, a Lamparda uopšte nema u timu. Također, izostavljena su velika imena poput Olivera Khana, Paula Maldinija, Raula Gonzalesa, Ronalda, Luisa Figa, Davida Beckhama, Ryana Giggsa...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.