Van Persie u posljednjim sekundama spasio United

Odigran veliki derbi engleskog Premiershipa

Van Persie u posljednjim sekundama spasio United

Manchester United je večeras u okviru devetog kola engleskog Premiershipa na svom terenu dočekao Chelsea. Susret je završen rezultatom 1:1. 

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Manchester Uniteda. Šutirao je Robin van Persie, li je njegov udarac odlično odbranio Courtois. Gosti iz Londona imali su više od igre u prvom poluvremenu. Ekipa Josea Mourinha izvela je u prvih 45 minuta čak šest kornera, a domaćin niti jedan. 

Gosti su zaprijetili preko Didiera Drogbe u 41. minuti susreta. Bjelokošćanin je šutirao u desnu stranu gola Davida De Geae, ali je njegov udarac odbranio Španac na golu Crvenih đavola. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Januzaj, ali je ostalo bez promjene rezultata. 

Chelsea je do vodstva mogao u 52. minuti susreta. Šutirao je Eden Hazard, ali njegov udarac odlično brani De Gea. Ono što nije uspio Hazard već u narednoj minuti jeste Drogba. Fabregas je izveo korner, a najviši u šenaestercu domaćina bio je Drogba i donio gostima prednost. 

Nastavio je Chelsea sa napadima. Branislav Ivanović je šutirao neprecizno nakon odličnog prodora. United je preko Van Persieja zaprijetio u 79. minuti susreta, ali njegov udarac brani Courtois. Domaći su do izjednačenja stigli u 94. minuti susreta. Branislav Ivanović je skrivio prekršaj, skraćeni korner izveo Di Marija, a nakon gužve Van Persie donio bod Unitedu. 

Engleska, Premiership, 9. kolo: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Chelsea 1:1 (Van Persie 90+4/Drogba 53)

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.