Veličanstven doček prvaka Evrope u Lisabonu
Foto: EPA

Portugalci se s titulom vratili kući

Veličanstven doček prvaka Evrope u Lisabonu

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala sinoć je pokorila Evropu pobjedom u finalu Eura protiv selekcije Francuske.

Portugal je do pobjede stigao u finišu drugog produžetka kada je rezervista Eder postigao jedini gol na utakmici. Pobjeda za Portugal je slađa činjenicom da su veći dio ove utakmice igrali bez Ronalda koji je teren napustio zbog povrede sredinom prvog dijela.

Iako je malo ko očekivao da će Portugal na kraju biti na krovu Evrope, igrači i stručni štab su znali da su "sposobni" da titulu donesu u Lisabon. To se danas i desilo, a na dočeku reprezentacije bio je veliki broj navijača koji su ispunili ulice Lisabona.

Pobjeda Portugala slavila se do jutarnjih sati širom ove zemlje, a sigurno je da će glavno slavlje sada biti u Lisabonu gdje se nalaze i igrači. Odlične fotografije dolaze nam sa ulica glavnog grada novog prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi