Zvanično: Sam Allardyce preuzeo Englesku

Potpisao na dvije godine

Zvanično: Sam Allardyce preuzeo Englesku

Sam Allardyce je i zvaničnog imenovan za novog selektora Engleske. 

Donedavni menadžer Sunderlanda je prihvatio ponudu da naslijedi Roya Hodgsona, a sa Fudbalskim savezom Engleske je potpisao ugovor na dvije godine i za svaku će dobiti 3,5 miliona eura. 

"Počašćen sam što sam angažovan da budem engleski selektor, to je posao koji sam oduvijek želio. Učinit ću sve što je u mojoj moći kako bi reprezentacija ostvarila uspjeh kakav naši navijači zaslužuju. Iznad svega moramo učiniti čitavu zemlju ponosnom", kazao je Allardyce. 

Kao trener Allardyce je pored Sunderlanda još vodio West Brom, Limerick, Preston, Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn i West Ham. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi