AEK lagano protiv Olimpije, pet poena Atića
Foto: EPA

Liga prvaka, 6.kolo

AEK lagano protiv Olimpije, pet poena Atića

AEK je na svom parketu ugostio ekipu Olimpije u 6. kolu Lige prvaka i upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 91:73.

Domaći su na ovoj utakmici apsolutno opravdali ulogu favorita, a od samog početka su igrali u odličnom ritmu.

Prvu četvrtinu je AEK riješio u svoju korist rezultatom 27:20, da bi do poluvremena prednost domaće ekipe narasla i na plus 11.

Gosti iz Ljubljane u drugom poluvremenu igraju nešto bolje, ali AEK, svejedno, diktira tempo utakmice i na kraju slavi laganu i ubjedljivu pobjedu.

Ekipu AEK-a je do pobjede vodio sjajni Harris sa 26 poena, osam skokova i pet asistencija. Mavroeidis je dodao 15, dok su Green i Larentzakis dodali po 13 poena.

Treba dodati i da je mladi bh. košarkaš u ekipi AEK-a Edin Atić za nešto više od 13 minuta na parketu upisao učinak od 5 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Kada je u pitanju Olimpija, najefikasniji je bio Morgan sa 21 postignutim poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti