Barca i Panatha slavili kod kuće, Fener bolji od Unicaje

TOP 16 faza Eurolige

Barca i Panatha slavili kod kuće, Fener bolji od Unicaje

Večeras su odigrane tri utakmice petog kola TOP 16 faze Eurolige u kojim su pobjede upisale favorizovane ekipe.

Barcelona je u svojoj dvorani bila uspješnija od Žalgirisa rezultatom 89:72 u utakmici koja je vjerovatno riješena već nakon prve četvrtine. Već tada je Barcelona imala +16 i do kraja je rutinski održavala visoku prednost. Ante Tomić je sa 16 poena bio najefikasniji igrač u Barceloni a pratio ga je Nachbar koji je ubacio jedan poen manje. Najefikasniji igrač susreta bio je Gudaitis iz Žalgirisa sa 17 poena.

Naš Emir Sulejmanović bio je u konkurenciji za ovaj susret a na terenu je proveo desetak sekundi.

Panathinaikos kojeg sa klupe predvodi naš selektor Duško Ivanović slavio je sa 86:77 protiv turskog Galatasaraya. Najbolji pojedinac susreta bio je Latvijac iz redova domaćih Blums koji je ubacio 16 poena, a isti učinak imao je i Micov sa druge strane. Diamantidis je pogodio četiri trojke a meč je završio sa 14 postignutih poena.

Fenerbahce je ponovo na krilima Goudelocka slavio u Malagi protiv Unicaje rezultatom 68:60. Treća četvrtina koju je turski tim ubjedljivo riješio u svoju korist odlučila je pobjednika ovog meča. Već pomenuti Goudelock je bio najefikasniji igrač susreta sa 20 poena, Vesely je ubacio 17 a Bjelica 14. U timu domaćih, Stefansson je sa 13 poena bio bolji od ostalih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.