Barcelona dovela Brazilca

Faverani potpisao za Barcu

Barcelona dovela Brazilca

Midhat Šljivak

Brazilski košarkaš Vitor Faverani postao je novi član Barcelone.

Kako su španski mediji prethodnih dana i najavljivali, Faverani je potpisao ugovor s katalonskim klubom i predstavljaće veliko pojačanje pod košem.

U Barcu je 28-godišnji košarkaš stigao iz Murcije, gdje je stigao na početku ove sezone. 

Igrao je odlično u ACB ligi, ali i u Eurocupu, te su ga dobre igre preporučile Barceloni za koju je danas i službeni potpisao.

Ovaj brazilski košarkaš iza sebe ima bogato iskustvo. Igrao je u Unicaji, Valenciji i Maccabiju iz Tel Aviva, a jednu sezonu je proveo u dresu Boston Celticsa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ipak, odlučio se na povratak u Murciju u kojoj je igrao i ranije i to se pokazao kao pravi potez.

Sada će ponovo imati šansu da se ponovo pokaže među najboljim timovima Evrope, gdje bi već tijekom sedmice mogao imati debi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi