Celticsi pokvarili Jamesovo slavlje

NBA Playoff

Celticsi pokvarili Jamesovo slavlje

Proslava drugog uzastopnog naslova MVP-a nije bila dobra za LeBrona Jamesa čiji su Cavsi teško poraženi od Bostona, a Phoenix je u odličnoj utakmici bio bolji od San Antonija i poveo u seriji.

Boston je sjajnom igrom u trećem periodu utakmice napravio nedostižnu razliku za Cleveland i upisao pobjedu (104:86) za poravnanje serije na 1-1. Boston je na poluvremenu vodio sa 52:48, a onda su treći period dobili sa 31:12 i u posljednju četvrtinu ušli sa 23 poena prednosti (83:60). Cleveland je uspio smanjiti na deset poena (93:83), a onda je Allen tricom zapečatio sudbinu Cavsa.

Ray Allen je sa 22 poena predvodio Boston, Kevin Garnett je dodao 18 poena i 10 skokova, Paul Pierce 14 poena, Rajon Rondo 13 poena i rekordnih 19 asistencija u doigravanju, a Rasheed Wallace je s klupe ubacio 17 poena, za razliku od prethodnih šest utakmica kada je kombinovano ubacio 20 poena. James je u večeri kada je primio nagradu za MVP-a ubacio 24 poena, a Antawn Jamison je dodao 16.



U odličnoj atmosferi u US Airways Centru Phoenix je pobjedom protiv San Antonija rezultatom 111:102 poveo sa 1-0 u seriji. Sunsi su odlično otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine vodili sa 31:22 i do kraja utakmice nisu ispuštali prednost. Spursi su smanjili na dva poena, ali je Nash, uz pomoć Richardsona, u ključnim trenucima utakmice preuzeo stvar u svoje ruke i donio pobjedu Sunsima.

Steve Nash je predvodio Sunse sa 33 poena i 10 asistencija, Jason Richardson je dodao 27 poena, a Amare Stoudemire 23 poena i 13 skokova. Manu Ginobili je i sa slomljenim nosom kod Spursa bio najbolji sa 27 poena, Tony Parker je ubacio jedan manje, a Tim Duncan je upisao 20 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.