Denver poražen, deset poena Nurkića

NBA liga

Denver poražen, deset poena Nurkića

Noć vikenda sa subote na nedjelju, kao i uvijek obilovala je utakmicama u NBA ligi, a deset ekipa u najjačem košarkaškom takmičenju na svijetu igrale su svoje utakmice.

Košarkaši Denver Nuggetsa doživjeli su poraz od Portland Trail Blazersa koji su na kraju meča slavili rezultatom 120:114. U redovima Denvera glavnu riječ vodio je Nelson koji je ubacio 22 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Aldiridge sa 32. poena.

Naš košarkaš Jusuf Nurkić za 19 minuta provedenih na terenu ubacio je deset poena, uz šut 5 od 5. Nurkić je svemu dodao dodao jedan skok i jednu ukradenu loptu. 

Charlotte Hornetsi trijumfovali su na domaćem terenu protiv Atlante Hawksa (115:100), a ponajviše zahvaljujući Walkeru koji je ubacio 21 poen. Sa jednim poenom manje u poraženom timu najefikansniji bili su Bazemore i Henderson. 

Bez mnogo problema trijumf su upisali i Chicago Bullsi koji su slavili nad New York Knicksima rezultatom 111:80, dok su Golden State Warriorsi na gostovanju savladali Milwaukee Buckse. Rezultat susreta glasio je 108:97, a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Curry koji je ubacio 25 poena.

Utah Jazz u dosta zanimljivoj utakmici upisao je pobjedu protiv Oklahome. Westbrook sa 37 poena predvodio je domaće, dok se u redovima Oklahome najviše istakao Burke sa 22 ubačena poena. 

NBA:

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 120:114
Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 115:100
Chicago Bulls - New York Knicks 111:80
Milwauke Bucks - Golden State Warriors 95:108
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 94:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.