Dončićeve čarolije nedovoljne u Tel Avivu
Foto: EPA

Poraz Reala od Maccabija

Dončićeve čarolije nedovoljne u Tel Avivu

Midhat Šljivak

Košarkaši Maccabija pobijedili su večeras u Tel Avivu Real Madrid 90:83 u susretu 6. kola Eurolige.

Real je bolje ušao u meč. Igrali su odlično u prvoj dionici, pogađali su gotovo sve i nakon deset minuta igre imali su osam poena prednosti, 22:30.

Međutim, na sredini igre u drugoj četvrtini Kraljevi su jednostavno stali. Maccabi je koristio poklone koje im je nudio tim Pabla Lasa i velikom serijom od 13:0 prelaze u vodstvo (47:38). Real je do kraja prvog dijela uspio samo da smanji prednost i to na minus pet, 47:42.

Na otvaranju drugog poluvremena se činilo kako će Maccabi uspjeti da u ovim trenucima napravi ključnu razliku. Uspijevali su nekoliko puta otići na plus osam, ali je Real uspio da se vrati. Odličnom napadačkom igrom Kraljevi su stigli do preokreta i u posljednjih deset minuta su ušli sa dva poena prednosti, 64:66.

Zanimljiva i neizvjesna košarka viđena je u posljednjoj četvrtini. Maccabi je uspio da ode na plus pet na pet minuta do kraja (74:69), ali je potom Luka Dončić fauliran na šutu za tri poena, a trener domaćeg tima Neven Spahija dobije tehničku grešku.

Dončić hladnokrvno pogađa četiri slobodna bacanja, a zatim pogađa i trojku za prednost Reala od 74:76.

Međutim, brilijantnog Slovenca nije pratio ostatak ekipe. Iako je Luka razigravao tim, ostatak ekipe u ključnim trenucima nije mogao da pogodi ni lagane zicere.

Ponos Izraela je svaki promašaj Reala koristio. Uspjeli su ponovo stvoriti plus pet (83:78), ali zatim Campazzo pogađa trojku i uvodi meč u neizvjesne dvije minute.

Dominirao je Maccabi pod košem u tim trenucima. Skakali su odlično u ofanzivi, odigrali su odličnu odbranu u ključnim napadima, te su stigli do trijumfa u ovom duelu.

Ovo je madridskom timu drugi uzastopni poraz i sada su na omjeru od 4-2, a isti omjer ima i izraelski velikan.

Deshaun Thomas je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Maccabija, Michael Roll je dodao 16, a Alex Tyus 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala Luka Dončić je meč okončao sa 19 poena, uz po šest asistencija iskokova, a vrijedi izdvojiti još i Anthonyja Randolpha koji je uz 13 poena imao i devet skokova.

Campazzo i Reyes su također odigrali solidan meč i ubacili su po 12 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi