Dragić želi novac, slavu i zabavu

Dragić želi novac, slavu i zabavu

M. Skaka

Goran Dragić specificirao je timove u koje želi biti trejdan, a zanimljiv je podatak da su sva tri navedena tima daleko gore plasirani od njegovog, dok je jedan od timova čak i najgori u ligi.

Dragić je ciljao na gradove: Miami, New York ili Los Angeles, mjesta sa najboljim noćnim životom u Sjedinjenim Američkim Državama, te timove koji tradicionalno previše troše na plate igrača. Također, ovo su timovi u kojima bi Dragič, inače jedan od šest najboljih igrača lige na svojoj poziciji, mogao imati značajnu ulogu.

Prema ovom izboru gradova, jasno je da Dragić želi otići iz dobrog tima u jedan od tri lošija, ali za koktel novca, slave i noćnog života i to se američkim medijima nije dopalo.

Tamošnji mediji već su ovaj potez nazvali “Stereotipnim zahtjevom” poredeći ga sa onim kada je Carmelo Anthony tražio trejd u Knickse 2010. i 2011. godine. Melo je tada odabrao samo jedan grad, a odluka je bila vezana za karijeru njegove žene. Tada su mediji razapeli Mela, a sada su se okomili na Dragića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.