Jack donio važnu pobjedu Brooklynu nad Golden Stateom

Zauzeli osmu poziciju

Jack donio važnu pobjedu Brooklynu nad Golden Stateom

U noći sa ponedjeljka na utorak na rasporedu NBA lige je bilo samo pet utakmica, ali neke od njih su zaista obilovale uzbuđenjima.

Najinteresantnije je bilo u New Yorku gdje su se sastali Brookyln i Golden State. Netsi su slavili  sa 110:108 i tako došli do dugo očekivane osme pozicije koja vodi u playoff, na kojoj namjeravaju ostati do kraja.

Iako je Lopez sa 26 poena bio najbolji strijelac Brooklyna, najveće zasluge za pobjedu ipak pripadaju Jarrettu Jacku koji je pri kraju utakmice preuzeo odgovornost i rješavao većinu napada svog tima. Jack je u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu i veliko slavlje u Barclays Centeru.

Kod gostoju je najefikasniji bio Stephen Curry sa 26 poena, a u potpunosti je zakazao Klay Thompson koji je ubacio samo sedam uz šut iz igre 3 od 17.

NBA:

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 110:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.