Kristaps Porzingis želi završiti karijeru u New Yorku
Foto: EPA

Latvijski košarkaš odan Knicksima

Kristaps Porzingis želi završiti karijeru u New Yorku

Krilni centar New York Knicksa Kristaps Porzingis je izrazio želju da čitavu karijeru provede upravo u ovoj ekipi, iako se nešto ranije mladi Latvijac povezivao i s mogućim trejdom.

"Do sada je u New Yorku bilo dosta teško, ali ja sam tek započeo svoje putovanje i nadam se da ću ovdje provesti cijelu karijeru. Nadam se da ćemo se, kao grad, dobro zabavljati u budućnosti, da ćemo pobjeđivati i napraviti nešto veliko", izjavio je 22-godišnji košarkaš New York Knicksa.

U junu su američki mediji saopštili da su Boston Celticsi, Philadelphia 76ersi, Phoenix Sunsi i San Antonio Spursi kontaktirali Knickse u vezi mogućeg Porzingisovog trejda. Međutim, odlaskom, sada već bivšeg predsjednika kluba, Phila Jacksona, ove glasine su počele jenjavati, a Porzingis ističe da će tek po povratku u New York vidjeti kakve su se promjene desile u Knicksima.

"Dosta stvari koje su se dogodile su bile iznenađujuće. Vidjet ćemo sve kada stignem tamo i počnem trenirati s ostalim momcima. Vidjet ćemo šta se promijenilo", izjavio je talentovani Latvijac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi