LeBron sa zvukom sirene
Sjajni James

Deset utakmica tri pobjede gostiju

LeBron sa zvukom sirene

Adnan Beganović

Sinoć je na NBA parketima odigrano deset utakmica. Najzanimljivije je bilo na meču Goldon Statea i Clevelanda gdje je James sa zvukom sirene donio pobjedu svom timu. Toronto je nakon sedam uzastopnih poraza, predvođen Calderonom, slavio protiv Bullsa. 

Goldon State je pružio sjajan otpor Cavsima, ali zahvaljujući već sada legendarnom LeBron Jamesu, Cleveland je upisao još jednu pobjedu. James je odigrao sjajno ubacivši 32 poena i skupivši po 9 skokova i asistencija. Kod Goldon Statea ponovo je sjajnu partiju odigrao Anthony Morrow postigavši 19 poena.

Toronto Raptorsi su napokon našli žrtvu i prekinuli crni niz od 7 uzastopnih poraza. Raptorse je do pobjede predvodio španjolski reprezentativac, Calderon, koji je postigao 23 poena i imao 10 asistencija. Bullsi su odigrali jako loše, a jedini koji je sinoć nešto pokušavao bio je Ben Gordon sa 19 poena i 5 asistencija.

Phoenix i Detroit nalaze se u velikoj krizi. Sinoć je Detroit razmontiran od Dallasa, a Phoenix je pretrpio poraz kod Bobcatsa. U pobjedi Dallasa nad Pistonsima najbolji je bio Nowitzki sa 26 poena i 7 skokova, dok su Bobcatse u pobjedi nad Sunsima predvodili Gerald Walace sa 28 i Boris Diaw sa 26 poena.

Rezultati: 

Goldon State – Cleveland 105:106
LA Clippers – Oklahoma 107:104
San Antonio – New Jersey 97:94
Chicago – Toronto 94:114
Minnesota – New Orleans 116:108
Atlanta – Milwaukee 117:87
New York – Memphis 108:88
Indiana – Houston 107:102
Detroit – Dallas 91:112
Charllote – Phoenix 98:76

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti