Mike Scott u Crvenoj Zvezdi

Već igrao u Srbiji

Mike Scott u Crvenoj Zvezdi

Nakon otkaza Almondu, Zvezda je vrlo brzo našla novog Amerikanca. Riječ je o Michaelu Scottu koji je prošle sezone sa dosta uspjeha nastupao za Radnički. 

Mike Scott igrao je na koledžu Ken State, a nakon koledža kao i mnogo njegovih suigrača došao je u Evropu u potrazi za košarkaškim anagažmanom. Scottu ovo neće biti prvi angažman u Srbiji, a u prošloj sezoni nosio je dres Radničkog iz Kragujevca, gdje je bio na fantastičnih 17.5 poena u prosjeku, uz 6.6 skokova. 

 

Scott je jedan od najzaslužnijih što je Radnički izborio polufinale srpskog prvenstva. Pored sjajnog učinka u napadu vrijedi spomenuti i da je Scott jako dobar obrambeni igrač. Nakon Radničkog otišao je u Spirou, ali čini se da se i nije najbolje snašao u Belgiji. Prije Radničkog i Spiroua Scott je igrao i za Goettingen, Honeved i Trabzonspor. Scott je sa Zvezdom potpisao ugovor na dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti