Mirotić: Moj prvi izbor je Chicago

Želi da ostane u Bullsima

Mirotić: Moj prvi izbor je Chicago

Nikoli Mirotiću ovog ljeta ističe trogodišnji ugovor sa Chicagom, ali velike su šanse da ćemo reprezentativca Španije i naredne sezone gledati u dresu Bullsa.

"Ja ću čekati jul, ali mogu vam reći da je moj prvi izbor Chicago. Volim ovaj grad i ovaj tim", rekao je Mirotić.

"Nisam bio na visini zadatka u posljednje vrijeme. Imao sam nekoliko dobrih izdanja, međutim, mislim da mogu igrati na jednom višem nivou. Iskoristiću ovo ljeto da se što bolje pripremim za narednu sezonu. To se posebno odnosi na moju fizičku spremu", dodao je 26-godišnji košarkaš.

Ekipa Chicaga je zaustavljena u prvoj rundi play-offa od Boston Celticsa, a Mirotić je u četvrtfinalnoj seriji Istoka prosječno bilježio 8.7 poena i pet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi