Montepaschi utišao OAKA Arenu

Euroliga

Montepaschi utišao OAKA Arenu

Montepaschi iz Sienne napravio je „break“ u duelu sa Panathinaikosom nakon što je slavio u drugom susretu između ove dvije ekipe i tako izjednačio rezultat u seriji na 1:1.

Pred 18.000 bučnih navijača u OAKA Areni u Atini Panathinaikos jako rijetko gubi, ali to očigledno nije smetalo italijanskom prvaku Montepaschiju iz Siene da dođe večeras do zlata vrijedne pobjede (84:79).

Amerikanac Henry Domercant, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, nije imao svoju večer, te je ubacio samo dva poena za momčad iz Sienne, kojoj to nije smetalo da ostvari trijumf. Najbolji u redovima pobjednika bio je sjajni McIntyre sa 24 poena, dok je koš manje ubacio Kaukenas.

U redovima poražene ekipe, najzapaženiji su bili Peković i Nicholas sa po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.