"Moramo da se ošamarimo i vidimo ko smo"
Foto: EPA

Gregg Popovich veoma jasan

"Moramo da se ošamarimo i vidimo ko smo"

Strateg San Antonija Gregg Popovich bio je vidno razočaran nakon poraza svog tima u drugoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije.

Spursi su sinoć ubjedljivo poraženi na gostovanju kod Golden Statea rezultatom 136:100.

"Meni je sve to što se dešavalo na parketu izgledalo prilično kolektivno. Kao grupa smo iznevjerili sebe. Istina uvijek oslobađa. Ne mogu da stavim masku i kažem da bi sve bilo drugačije da smo neke stvari odradili bolje. To je prilično jadno. Kao da nismo došli da igramo. Moramo da se ošamarimo, vratimo u treći meč i vidimo ko smo", rekao je 68-godišnji stručnjak.

On se potom dotakao Kawhija Leonarda, koji je propustio drugi duel sa Warriorsima zbog problema sa skočnim zglobom.

"Brine me što je Kawhi ponovo povrijedio istu nogu. Dakle, logično je pomisliti da bi oporavak mogao da potraje, ali nadam se da to nije istina i da ću ga imati u timu u trećem meču. Ne vjerujem da će se nešto znati do petka i subote", izjavio je Popovich.

Golden State vodi u seriji sa 2:0, a treći meč igra se u noći između subote i nedjelje (03:00h) u AT&T Centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi