Ne baš dobra noć za Gordića, Budućnost poražena

Eurokup

Ne baš dobra noć za Gordića, Budućnost poražena

E. Škorić

U petom kolu Eurokupa Lietkabelis je ugostio Budućnost i na kraju je slavio sa 86:79.

Domaća ekipa odradila je posao u prvih 10 minuta, pošto je u spomenutoj dionici ubacila 31 poen i napravila zalihu od 18 poena (31:13), što će se ispostaviti presudnim za  Podgoričane.

Do odlaska na odmor Budućnost je uspjela da smanji zaostatak na nešto pristojnijih 12 razlike (45:33), no i dalje je to bilo daleko od onoga što su Nemanja Gordić i društvo željeli.

U trećoj četvrtini Budućnost pravi potpuni "comeback" i dolazi do plus četiri (63:60). Zadnja dionica je otišla na stranu Litvanaca, koji na kraju dolaze do pobjede.

Adas Juskevicius je ubacio 31 poen i bio je koban za Crnogorce, a donekle ga je pratio Zanis Peniers sa 19 poena. U redovima Budućnosti Filip Barović je ubacio 18, Kyle Gibson 14, a Nikola Ivanović 12 poena. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je sedam poena uz očajan šut iz igre (2/9), dodao je četiri asistencije i dva skoka.

Budućnost je tako vezala dva poraza, Lietkabelis dvije pobjde. U grupi B još su Bayern, Reggiana, Hapoel Jeruzalem i Galatasaray. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi