Nevjerovatan povratak i pobjeda Oklahome nad Clippersima
Foto: EPA

Sjajan meč u Oklahomi

Nevjerovatan povratak i pobjeda Oklahome nad Clippersima

Midhat Šljivak

Još jedan nevjerovatan meč u polufinalu Zapada odigrali su Oklahoma City Thunder i Los Angeles Clippersi. Chesapeake Energy Arena u Oklahomi svjedočila je nevjerovatnom preokretu domaćeg tima u finišu utakmice. Thunder je u petoj utakmici savladao Clipperse 105:104, iako su na 47 sekundi do kraja imali sedam poena minusa.

Gosti iz Los Angelesa su bolje otvorili meč. Imali su vodstvo od samog početka, u jednom trenutku je tijekom prve dionice bilo i 15 poena prednosti, ali je Thunder uspio da smanji zaostatak na minus devet, nakon 12 minuta igre (34:25).

Thunder se u drugoj dionici u potpunosti vratio u igru. Poenima Stevena Adamsa su poveli 39:38, ali su Clippersi potom ponovo preuzeli utakmicu u svoje ruke. Imali su gosti prednost u ostatku druge dionice, a na poluvrijeme su otišli sa šest poena prednosti, 58:52.

Održavao je tim Doca Riversa prednost cijelim tijekom treće dionice. Russell Westbrook je na drugoj strani održavao Oklahomu u životu, pa je prednost i nakon 36 minuta igre bila šest razlike, 86:80.

Posljednja dionica je donijela nevjerovatna uzbuđenja. Na 47 sekundi prije kraja činilo se kako će Clippersi doći do velike pobjede, jer su imali prednost od sedam poena 104:97, no uslijedio je pravi spektakl domaćih košarkaša. 

Kevin Durant je vezao pet poena za smanjenje prednosti na 104:102, a potom Chris Paul pravi početničke greške. Prvo je izgubio loptu, koju mu je ukrao Westbrook, da bi potom istog košarkaša faulirao na šutu za tri poena. 

Westbrook je sva tri bacanja pogodio za vodstvo Oklahome 105:104, da bi Paul ponovo pogriješio u posljednjem napadu, te su Clippersi poraženi u ovom susretu.

Russell Westbrook je predvodio Oklahomu sa 38 poena, Kevin Durant je dodao 27 poena i 10 skokova, dok je kod Clippersa Blake Griffin imao 24 poena i 17 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.