Novo razočarenje Clevelanda, DeRozan odličan
Foto: EPA

Atalanta bolja od Clevelanda, Toronto od Miamia

Novo razočarenje Clevelanda, DeRozan odličan

Kada su svi mislili da su se šampioni vratili na pobjedničke staze, Cavaliersi su ponovo pružili razočaravajuću partiju, dok Toronto novom pobjedom drži treću poziciju u Istočnoj konferenciji.

Cleveland je ugostio Atlanta Hawkse  koji su igrali bez ponajboljeg igrača Paula Millsapa. Ipak  Atalanta je dosta lako došla do pobjede nad uspavanim Clevelandom rezultatom 114:100.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 52:50 u korist Hawksa, a iako su Cavaliersi poveli u trećem dijelu, Atalanta je pred kraj četvrtine ponovo došla do prednosti.

Uslijedila je u zadnjoj četvrtini velika serija Atalante koja je u jednom momentu imala i 20 poena prednosti, te lagano privela utakmicu kraju.

U redovima gostiju najefikasniji je bio Tim Hardaway Jr. sa 22 poena, dok je Mike Dunleavy dodao 20 poena uz odličan šut za tri poena, 4/5.

Clevelandu nije pomogla ni odlična partija LeBrona Jamesa koji je ubacio 27 poena, uz uspješnost šuta iz igre 80%. James je dodao još i osam skokova i sedam asistencija. 

Irving je ubacio 18, Frye 16, a Kevin Love 15 poena.

Toronto je na domaćem parketu savladao Miami Heat rezultatom 96:94.

Utakmicu koju je ekipa Toronta kontrolisala sve do sredine zadnjeg dijela, Miami je učinio zanimljivom pred sami kraj, pa je tako Tyler Johnson trojkom nekoliko sekundi prije kraja doveo svoju ekipu na samo dva poena zaostatka, ipak Toronto je uspio zadržati prednost i zabilježiti važnu pobjedu.

Toronto je do pobjede predvodio fantastični DeRozan sa 38 poena, šest skokova i dvije asistencije.

U ekipi Miamia, sa druge strane, najefikasniji je bio James Johnson koji je upisao 22 poena i 10 skokova. Goran Dragić je dodao 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi