Ratnici slavili u Portlandu, novi trijumf Miamija

Odigrana četri susreta u NBA ligi

Ratnici slavili u Portlandu, novi trijumf Miamija

Na NBA parketima sinoć su odigrana četiri susreta, a najzanimljivije bilo je u Portlandu, gdje su Blazersi poraženi od Warriorsa. 

Gosti iz Oaklanda slavili su rezultatom 95:90. Goste je do pobjede vodio odlični Klay Thompson sa 29 postignutih poena, dok je Steph Curry dodao 21. U redovima Portlanda 26 poena postigao je LaMarcus Aldridge. 

Do svoje druge pobjede u sezoni New York Knicksi su došli protiv Charlotte Hornetsa. Domaćin je u Madisonu slavio rezultatom 96:93. Najefikasniji u redovima Knicksa bio je Carmelo Anthony sa 28 poena. Kod Hornetsa 21 poen postigao je Al Jefferson. 

Miami i bez Jamesa igra odlično i nakon tri utakmice na početku sezone ne zna za poraz. Ovaj put poraženi su Toronto Raptorsi. Miami je slavio rezultatom 107:102. Heat je do pobjede vodio Bosh sa 21 postignutim poenom, dok je Wade dodao 19. Na drugoj strani DeRozan je postigao 30 poena, a Lowry 22. 

Sacramento Kingsi su u Staples centru slavili protiv Los Angeles Clippersa rezultatom 98:92. Goste je do pobjede vodio odlični Cousins sa 34 postignuta poena, dok je Gay dodao 25. Na drugoj strani Griffin je postigao 17 poena, a Paul 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.