Sjajne partije Wrighta i Nurkića

Bamberg i Cedevita slavili pobjede

Sjajne partije Wrighta i Nurkića

Večerašnjim utakmica u kojima su bh. reprezentativci odigrali odlične partije kompletirano je prvo kolo druge faze Eurocupa. 

Košarkaši Bamberga drugi krug su otvorili sjajnom igrom i pobjedom u Francuskoj protiv Gravelinesa rezultatom 86:67, a sjajnu partiju pružio je bh. reprezentativac Zack Wright. Zeko je za 26 minuta upisao 17 poena, 9 asistencija i 4 skoka za 25 indeksnih poena. 

Odličnu partiju odigrao je i Jusuf Nurkić u gostujućoj pobjedi Cedevite u Zaragozi 75:67. Nurkić je za 19 minuta provedenih na parketu ubacio 14 poena, i dodao je po 2 skoka i asistencije. 

Od ostalih utakmica treba izdvojiti domaći poraz Olimpije od Hapoela, ubjedljivu pobjedu Sasarija protiv Kolejlilera, Valencije protiv Oostendea, dok je Khimky slavio u Sijeni kod Montepaschija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.