Solidna rola Tomića u porazu Partizana od Lokomotiva

Solidna rola Tomića u porazu Partizana od Lokomotiva

D. Rakanović

Košarkaši Partizana poraženi su od Lokomotiva iz Kubana rezultatom 97:75 u polufinalu Mega Bemax kupa koji se igra u dvorani Mega Factory u Beogradu. 

Gosti iz Rusije koje se klupe predvodi srbijanski stručnjak Saša Obradović do dvocifrene prednosti je došao u drugoj četvrtini. U drugom poluvremenu beogradski crno-bijeli pokušali su ugroziti prednost Lokomotive, ali su gosti na kraju ubjedljivo slavili. 

Večeras je u dresu Lokomotive izuzetno raspoložen bio Ragland sa 21 poenom. Pratili su ga Qvale sa 16, Collins sa 15 poena. Dvocifreni su bili i Antipov sa 12, Lacey sa 11 i Nelyubov sa 10 poena. 

U ekipi Partizana istakao se Williams-Goss sa 17 poena. Dvocifreni su bili i Andić sa 11 i Wilson sa 10 poena. 

Bosanskohercegovački reprezentativac Obrad Tomić postigao je sedam poena. 

Lokomotiv će u finalu igrati protiv Mega Bemaxa, a utakmica je na rasporedu u srijedu od 20:45 sati, dok će u meču za treće mjesto od 18:30 sati igrati Partizan i Antwerp Giantsi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi