Srbija na Olimpijskim igrama!
Foto: FIBA

Orlovi pregazili Portoriko

Srbija na Olimpijskim igrama!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre. Orlovi su večeras u Areni pobijedili Portoriko u finalnoj utakmici kvalifikacionog turnira rezultatom 108:77, te slave plasman u Rio.

Imao je Portoriko samo jedno vodstvo na utkamici. Poveli su s 3:0, a zatim su doživjeli pravu katastrofu. Serijom od 22:0 Srbija odmah na početku dolazi do ogromnog vodstva, pogađali su sve, Portoriko nije ništa, pa je nakon prve dionice domaća selekcija imala prednost od 16 poena, 37:11.

Trpala je Srbija nemilice koš Portorika. Imali su zaista odlične postotke šuta iz igre i na poluvremenu su imali ogromna 33 poena prednosti, 60:27.

Nastavila je Srbija s dominacijom i u nastavku. Nisu popuštali nijednog trena i prednost je u jednom trenutku iznosila 39 poena razlike. Malo se Portoriko uspio vratiti i u posljednju dionicu se ušlo sa plus 26, 82:56.

Bez većih problema je Srbija dovršila posao u ovom susretu, te će igrati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Bogdan Bogdanović je predvodio Srbiju s 26 poena, Nikola Jokić je dodao 23, dok je JJ Barea na drugoj strani ubacio 22.

Finale kvalifikacija:

Srbija - Portoriko 108;77

SRBIJA: Teodosić 3, Simonović 11, Dangubić, Bogdanović 26, Marković 2, Kalinić 15, Nedović 5, Birčević 13, Raduljica 4, Jokić 23, Štimac 4, Jović 2.

PORTORIKO: Clemente 4, Diaz 3, Barea 22, Arroyo 14, Vassallo Colon 6, Diaz 7, Sanchez 10, Balkman 4, Galindo, Holland 2, Huertas 5, Ramos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi