Sunsi tricama "uništili" Lakerse

Atlanta slavila nakon četiri poraza

Sunsi tricama "uništili" Lakerse

U NBA ligi sinoć je na programu bilo pet utakmica, a jedinu domaću pobjedu upisala je Atlanta protiv Minnesote. U derbiju kola Phoenix je slavio u Staples Centru protiv LA Lakersa.

Lakersi su doživjeli drugi uzastopni poraz, a kako i ne bi kada su Sunsi ubacili čak 22 trice. Jason Richardson je sa 34 poena bio nerješiva enigma za aktuelne prvake, Steve Bash je dodao 21 poen i 13 asistencija, Channing Frye 20, a Hedo Turkoglu 17 poena. Kod Lakersa su odlični bili Gasol sa 28 poena i 17 skokova, Bryant je dodao 25 poena, 14 asistencija i 9 skokova, a Odom 22 poena i 11 skokova.

Matt Bonner je ubacio sedam trica iz sedam pokušaja za sedmu uzastopnu pobjedu San Antonija nad Oklahomom 117:104. Tony Parker je ubacio 24 poena, Manu Ginobilli 21, dok je Bonner ubacio 21. Kevin Durant je ubacio 23 poena za Thunder, najmanje ove sezone.

Iako bez dva startera, Yao Minga i Aarona Brooksa, Houston je uspio slaviti u New Yorku protiv Knicksa rezultatom 104:96. Kevin Martin je ubacio 28, a Luis Scola 24 poena za Rocketse, a Amare Stoudemire je kod Knicksa ubacio 25 poena.

Pored Lakersa domaći poraz je doživio još jedan kalifornijski tim. Detroit je slavio u Sacramentu sa 100:94, a najzaslužniji je bio Ben Gordon koji je zabio tricu pola minute do kraja. Rodney Stuckey je sa 17 poena vodio Pistonse do pobjede, dok je Tyreke Evans kod Kingsa ubacio 20 poena.

Nakon četiri uzastopna poraza Atlanta je konačno stigla do pobjede. Atlanta je bila bolja od Minnesote rezultatom 111:105. Al Horford je predvodio Hawkse do pobjede sa 28 poena i 10 skokova, dok je kod Minnesote Kevin Love ponovo ostvario double - double učinak (22 poena i 17 skokova).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.