Teletović ubacio 11 poena i krvario u porazu Netsa od Cavsa
Foto: ESPN

NBA liga

Teletović ubacio 11 poena i krvario u porazu Netsa od Cavsa

E. Škorić

Košarkaši Brooklyn Netsa bili su nemoćni domaćini protiv Cleveland Cavaliersa (88:110) u sinoćnjem meču NBA lige.

LeBron James i društvo kao da polako ulaze u pravi ritam, pa su seriju pobjeda nastavili i u Barclays Centru. Nanizali su sedmu pobjedu i produžili fantastičnu seriju, te došli na omjer 12-7.

U prvoj dionici Netsi su bili bolji, pa su održavali prednost koja je u jednom trenutku iznosila i devet poena. Prva četvrtina završena je rezultatom 25:22. Negdje sredinom druge četvrtine Cavsi prave preokret, da bi na odmor otišli s poenom prednosti (50:49).

Meč je bio neizvjestan još nekoliko minuta treće četvrtine, a onda Netsi posustaju, gosti odlaze na dvocifrenu razliku i do ulaska u zadnji period igre imaju do tada najvećih 18 poena razlike (85:67). 

U zadnjih 12 minuta meča gosti su domaće košarkaše držali na oko 20-ak poena zaostatka. Konačana rezultat glasio je 110:88. 

Naš Mirza Teletović zaradio je nekoliko šavova i udarac u kuk, a a 22 minute, koliko je proveo na parketu, ubacio je 11 poena uz četiri skoka, dvije asistencije i jednu blokadu. Gađao je pet od 12 iz igre, jedan od šest za tri poena. 

Efikasniji od njega u Netsima bili su jedino Kevin Garnett (14), Deron Williams  (13, 11 asistencija) i Jerome Jordan (12). U timu Clevelanda dominirao je Dion Waiters sa 26 poena, Kevi Love je sakupio 19 uz 14 skokova, a LeBron James 18 uz sedam asistencija. Dodajmo da za domaće sinoć nije nastupao prvi centar, Brook Lopez, koji je povrijeđen, pa je naš reprezentativac bio starter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.