Timberwolvesima pobjeda u Brooklynu, MT ubacio devet poena

NBA liga

Timberwolvesima pobjeda u Brooklynu, MT ubacio devet poena

E. Škorić

Snagu Zapada u odnosu na Istok pokazao je i sinoćnji susret Brooklyn Netsa i Minnesote Timberwolvesa.

Zbog trenutnog igračkog kadra Brooklyn važi za favorita protivTimberwolvesda, no to goste nije spriječio da dođu do pobjede i omjera 2-2.

Susret u Barclays Centru bio je poprilično izjednačen. Gosti su sjajnu otvorili meč i došli brzo do 17:2 vostva, ali su se Netsi sabrali i već do kraja prve dionice smanjili na minus tri (21:24).

Početkom druge četvrtine je Brooklyn poveo prvi put na utakmici, a na poluvremenu je imao vodstvo 48:47.

Gosti su bolje igrali u trećoj četvrtini i na kraju iste imaju plus šest (72:66). Novi preokret u zadnjih 12 minuta, a prava drama viđena je u zadnjih 120 sekundi.

Imao je Brooklyn i plus šest, napad kod 88:86, no sjajni gosti prave 7:0 seriju kod rezultata 91:91 i dolaze do pobjede rezultaotm 98:91. Brookl Lopez je igrao katastrofalnu odbranu i nije mogao da zaustavi Nikolu Pekovića i to je na koncu i presudilo.

Kevin Martin je bio najefikasniji kod gostiju sa 26 poena, rookie Andrew Wiggins je ubacio 17, Nikola Peković 16 poena, a Ricky Rubio 14. Joe Johnson, koji je proradio tek u zadnjih pet minuta utakmice, ubacio je 22 poena, tri više od Derona Williamsa.

Naš mirza Teletović igrao je 21 minutu, a za to vrijeme je ubacio devet poena uz šest skokova, jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu. Mirza je za tri gađao tri od sedam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti