U Portlandu mnogo očekuju od Jusufa Nurkića

Bh. košarkaš u novom timu

U Portlandu mnogo očekuju od Jusufa Nurkića

Košarkaški bh. reprezentativac Jusuf Nurkić prije nekoliko dana je trejdovan u Portland Trail Blazers. 

Nurkić se nakon dvije i pol sezone oprostio od Denvera, a u novi klub stigao je u razmjeni za Masona Plumleeja i pika druge runde drafta 2018. godine. 

U Portlandu ne skrivaju da imaju velika očekivanja od Nurkića, što se moglo zaključiti i na osnovu izjave koju je dao generalni menadžer kluba Neil Olshey. On je, između ostalog, istakao da vjeruje da će dolaskom Nurkića profitirati najbolji igrači Damian Lillard i C.J. McCollum. 

"Osjećali smo da nam je potreban neko mlađi na centarskoj poziciji. Željeli smo nekoga ko bi u defanzivi mogao da parira rivalima i visinom i snagom. Dobili smo igrača na duge staze i on nam daje drugačiji izgled. Jusuf je skakač, a mislim da će s njim biti lakše i Lillardu i McCollumu. Imat ćemo više opcija", izjavio je Olshey. 

Tokom prethodne dvije i pol godine Nurkić je u dresu Denvera prosječno ubacivao 7,5 poena uz šest skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi