Unicsov "dream team" pred vratima Eurolige

Unics bolji od Hapoela

Unicsov "dream team" pred vratima Eurolige

M. Šljivak

Košarkaši Unics Kazana savladali su večeras Hapoel Jerusalem 82:71, te su se plasirali u finale kvalifikacija za Euroligu. 

Izraelski tim je odigrao jako dobar meč, ali na kraju ipak nisu uspjeli da savladaju skupocjeni tim iz Kazana.

Hapoel je vodio gotovo cijelim tijekom prve dionice. Imali su i devet poena prednosti, ali je serijom od 13:4 Unics uspio da dođe do izjednačenja. Nakon prve četvrtine rezultat je bio neriješen 16:16.

Izraelci su odigrali odlično i u drugoj četvrtini. Imali su konstantnu prednost i činilo se kako će napraviti veliko iznenađenje i izbaciti velikog favorita ovog turnira. Imali su i 10 poena prednosti, a nakon 20 minuta igre Hapoel je vodio 41:35.

Međutim, nastavak susreta donosi mnogo bolju igru Unicsa. Velike zvijezde ovog tima Langford, Jerrells, Fischer, počele su konačno igrati i nakon tri četvrtine Unics je preuzeo vodstvo na utakmici, 58:54.

Odbrana tima iz Kazana je funkcionisala jako dobro. S druge strane pogađali su sve i na kraju su lagano priveli meč kraju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Unics je do pobjede vodio D'or Fischer sa 16 poena, Curtis Jerrells i Nikos Zisis su dodali po 15, James White 11, a Keith Langford 10 poena. Kod Hapoela Joseph Jones je ubacio 12 poena.

Ruski tim će za plasman u grupnu fazu Eurolige igrati protiv francuskog Asvela...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.