Uvjerljive pobjede Milana i Olympiakosa

Euroliga

Uvjerljive pobjede Milana i Olympiakosa

E. Škorić

Košarkaši AJ Milana, Olympiakosa i Maccabi Tel Aviva ostvarili su pobjede u susretima petog kola Eurolige.

Milano je na svom parketu razbio poljski Turow sa 90:71. Gosti su se dobro držali prve tri četvrtine, no u posljednjoj dionici Milan je slavio sa 32:14 i na kraju stigao do druge pobjede, dok je Turow na dnu grupe sa jednom pobjedom i četiri poraza.

Italijanski klub do pobjede su vodili Joe Ragland sa 20 i Gentile sa 19 poena. Samardo Samuels je ubacio 15 poena. Na drugoj strani Tony Taylor je ubacio 15 i on je bio najefikasniji igrač poljskog tima.

Olympiakos je sa 93:66 razbio Galatasaray u susretu petog kola grupe D. Grci su vodeći sa svih pet pobjeda, dok je Galati ovo bio treći poraz. Hunter je sa 17 predovdio Olympiakos, dok je Spanoulis ubacio poen manje. U timu Galate Arroyo je ubacio 14 poena.

Maccabi je u Malagi slavio sa 70:66. Gosti su cijelo vrijeme vodili i na kraju stigli do važne pobjede. Devin Smith je bio igrač utakmice ubacivši 24 poena i on je najzaslužniji za trijumf Izraelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.